Show menu

Al meer dan 15 jaar ervaring met basisscholen.

Nieuwe Makers is een samenwerking tussen Kleinkunstig en Grote Broer Kunsteducatie. Kleinkunstig en Grote Broer komen al langer dan 15 jaar op scholen. Sinds 2001 organiseren we workshops, dagprojecten en lessenseries in het primair en voortgezet onderwijs.

We realiseren ambities van scholen. 

We hebben wekelijks meerdere afspraken met scholen. We ontmoeten ze op cultuurmarkten of komen op bezoek op de school zelf. Doordat we met veel leerkrachten praten, begrijpen we goed wat hun ambities zijn. Alle leerkrachten hebben voor ogen welke richting ze op willen gaan, ze hebben de stip op de horizon. Het ontbreekt alleen vaak aan tijd, middelen of kennis om deze stip op de horizon werkelijkheid te laten worden. Wij helpen daarbij. Het is ons doel om samen met de school hun wensen en ambities te realiseren!

We komen overal in Nederland. Van Heerlen tot Den Helder en Terneuzen tot Grijpskerk.

We hebben een netwerk van ruim 200 professionele workshopleiders in alle kunstdisciplines. We proberen workshopleiders te vinden in de buurt van de school. Maar bovenal zoeken we de beste workshopleiders bij de school. Heb je bepaalde wensen met betrekking tot de workshopleiders en woont er geen workshopleider in de buurt die daaraan kan voldoen, dan komt iemand van verder weg. De reiskostenvergoeding zit standaard bij de prijs inbegrepen. Het maakt dus niet uit waar de workshopleider vandaan komt, je betaalt altijd hetzelfde tarief.

We werken op alle soorten scholen.

Iedere school is weer anders. De ene school heeft een onderwijsvorm die andere vereisten stelt aan een workshop dan de andere school. Bij scholen met een religieuze identiteit zullen we de lesopzet hierop aanpassen. We begrijpen dat elke school weer anders is en dat alleen in gesprek met scholen we hier goed zicht op krijgen. Voordat we een workshop organiseren hebben we hier dan ook altijd contact over. We zoeken met deze kennis naar een optimale match tussen de wensen van de school, de workshopopzet en de workshopleider.

10 of 1000 leerlingen, voor ons is het geen probleem.

Soms is een school groot, soms klein. Soms zoek je een workshop voor 15 leerlingen uit het speciaal onderwijs, soms zoek je invulling voor een jubileum van een school met 800 leerlingen. We vinden elke dag en elke workshop belangrijk. Iedereen wordt bij ons met evenveel aandacht en zorg benaderd.

We vernieuwen ons aanbod continu.

Technologie ontwikkelt zich snel. Zo ook wij! We zijn telkens op zoek naar interessante en innovatieve technologieën die we kunnen vertalen naar creatieve workshops. Upcycling, Speellab en Virtual Reality zijn een aantal van onze klassiekers, maar let goed op ons aanbod. Per week vullen we het aan met nieuwe interessante projecten die je verwonderen en verrassen.

Kennismaken? We komen graag langs.

We komen altijd graag langs om kennis te maken. We vinden het belangrijk om persoonlijk kennis te maken, we merken dat we daardoor beter kunnen afstemmen wat de verwachtingen en wensen zijn. Het helpt ons bij het organiseren van de geweldige workshops die jullie voor ogen hebben.

We ontzorgen volledig.

Wij helpen altijd met de gehele organisatie van een project. Of het nou één workshop is of een grote projectdag, we staan altijd voor je klaar. Het enige dat een school zelf moet regelen zijn de lokalen en de begeleidende docenten. De rest doen wij!