Techniek groep 3
In groep 3 verandert er een hoop voor kinderen. Stilzitten, luisteren, het hoort bij het leven van grote kinderen. Kinderen gaan steeds meer gericht opdrachten uitvoeren. Ook gaan ze van spelend leren naar meer zitten en rustig werken.
In onze technieklessen zie je dit terug in dat leerlingen vaak aan hun eigen eindproduct werken. In bijvoorbeeld het Kinetische Techlab maken de leerlingen hun eigen bewegende onderdelen, die ze verwerken in een grote reactiebaan. Afhankelijk van hoe het gaat dagen we de leerlingen ook uit om samen nog meer techniek te ontdekken en daarmee de reactiebaan uit te breiden.
Techniekworkshops op school organiseren
Wil je ook graag technieklessen op maat voor groep 3? Kijk dan bij onze workshops! Wij nemen alles mee naar school, dus alle materialen, instructies en natuurlijk de workshopleider. We werken inmiddels samen met meer dan 200 verschillende workshopleider uit heel Nederland. Als deze workshopleiders hebben hun eigen specialisatie, zowel vakinhoudelijk als didactisch. We selecteren dus de workshopleider die past bij jouw leerlingen en bij jouw school!
Techniekonderwijs op maat voor je school
Veel scholen zijn al bezig met technieklessen, het is immers ook al bijna een verplicht onderdeel van het curriculum geworden. Toch blijkt het lastig om alle kennis rondom techniekonderwijs binnenschools te halen. Vaak lukt het een leerkracht goed om aan leerlingen uit groep 3 uit te leggen hoe een stroomkring werkt en hoe dat in huis werkt. Maar kan je ook een volgende stap zetten? En in het techniekonderwijs voor groep 3 het creatief gebruiken van stroom verwerken? Vanuit Nieuwe Makers is dat onze focus. Wij willen leerlingen techniek creatief leren in te zeten. We leren ze bijvoorbeeld over stroom, maar laten ze daarna volop experimenteren hiermee. Een goed voorbeeld hiervan is het Stroomlab. Leerlingen gaan volop aan de slag met allerlei verschillende soorten stroomgeleidende materialen. Ze leren deze materialen zelf te maken en te gebruiken voor hun vragen.
Niet vanuit een opdracht maar vanuit een challenge
Om leerlingen zoveel mogelijk te stimuleren vrij te gaan experimenteren gebruiken we geen opdrachten. In plaats daarvan dagen we leerlingen uit met challenges. Ze krijgen een vraagstuk die op maat is gemaakt voor hun leeftijd. Dit vraagstuk gaan ze oplossen in de workshop. Ze kunnen alle kanten opgaan; niets is fout! Het mooie van deze aanpak is dat leerlingen niet gelijk in een kader gaan denken en werken.