Show menu

Techniek groep 4

Techniek groep 4

Techniek groep 4

Voor leerlingen uit groep 4 hebben we een workshop aanbod ontwikkeld dat mooi aansluit op hun ontwikkeling. Ze gaan aan de slag met ongeveer dezelfde onderwerpen als in groep 3, maar diepen het verder uit. Samenwerken en techniek staan daarbij centraal. En als leerlingen al meer richting groep 5 gaan dan passen we onze techniekles aan. Ze gaan dan bijvoorbeeld niet alleen in tweetallen een figuur maken, maar maken zelf met de hele klas een hydraulische reactiebaan.

Techniekles op school

Geen een school is hetzelfde, net zoals dat leerlingen nergens hetzelfde zijn. Voor ons geldt dan ook dat een succesvolle techniekles op school afstemming vereist. Vragen als “Wat doen jullie al aan techniek?”, “Welke onderwerpen zijn behandeld?” en “Wat verwacht je van ons?” komen aan de orde in het kennismakingsgesprek. Aan de hand van dat gesprek maken wij een voorstel voor workshops voor groep 4. Wil je bijvoorbeeld bezig aan met recycling, dan organiseren we de workshop Upcycling. Wil je liever leerlingen laten experimenteren met robotica, dan is de workshop Wiggle Bots juist geweldig!

Workshop op school

Zoals al eerder omschreven zijn ons workshops voor school altijd op maat. Natuurlijk werken we vanuit een standaardopzet, maar deze wordt aangepast aan de leerlingen uit groep 4. Daarnaast selecteren wij uit ons team van workshopleider (inmiddels meer dan 250!) altijd de workshopleider die bij jouw school en leerlingen past. We kijken daarbij goed naar de identiteit van de school en jullie doelen met de workshop. Niets is zo vervelend als dat je achteraf het gevoel hebt dat de workshop net niet mooi aansloot bij jullie leerlingen en/of school. Ben je benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jullie technieklessen op school? Neem dan contact met ons op!