Show menu

Techniekactiviteiten voor school

10 workshops geselecteerd
Techniek activiteit school

Creatieve activiteiten op school, waar kan ik uit kiezen?

Elke activiteit die wij organiseren is maatwerk. Natuurlijk kan je kiezen uit een standaard pakket aan workshops. Echter passen wij elke workshops aan, aan jouw wensen. Dus uit welke activiteiten voor school kan je kiezen? In ons overzicht voor workshops op school zie je alle workshops die we hebben ontwikkeld. Je kan kiezen uit verschillende groepen en criteria waardoor je makkelijk kan kiezen uit welke activiteit bij jouw school past. Staat er iets tussen wat je interessant vindt, maar wat je liever iets anders zou willen aanpakken? Schroom niet en neem contact met ons op! We gaan graag met je in gesprek en passen de workshop aan aan jouw ideeën.

Wij hebben een thema, kunnen de activiteiten daarop aansluiten?

Veel scholen werken met project- of themaperiodes. We zijn er dus volledig op ingericht om hierop in te spelen. Ben je bijvoorbeeld bezig met vriendschap, dan kunnen we workshops daarop aanpassen; neem bijvoorbeeld de workshop Virtual Reality of de workshop Luchtfotografie. Andere thema’s waarmee we wel eens hebben gewerkt zijn onder andere “onder de grond”, “school in beweging”, “verhuizen” en “recycling”. We vinden het prachtig om onze standaard activiteiten en workshops aan te passen aan het thema. We merken dat het daardoor nauwer aansluit op het curriculum en de beleving van de leerlingen. Ze zijn er immers al langer mee bezig in de les. De thema activiteiten sluiten zo beter aan op het lesprogramma en versterken we – de school, leerkracht en Nieuwe Makers – elkaar.

Activiteiten techniek basisschool

Voor welke leeftijd zijn de activiteiten geschikt?

Onze activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. We hebben workshops en activiteiten voor kleuters t/m groep achters. We geven natuurlijk niet dezelfde workshop in groep 8, als bij de middenbouw of onderbouw. Het verschil zit vaak niet in het thema wat aan de orde komt, maar veelal in de complexiteit waarmee we het behandelen en de workshopleider die we inzetten. We werken samen met ruim 250 workshopleiders met elk hun specialiteit. De specialiteit kan zitten in de kunstdiscipline waarin ze les kunnen geven, maar ook de doelgroep waar ze het meeste gevoel bij hebben. Wij zorgen er altijd voor dat de juist workshopleider bij de juiste school en groep wordt ingezet. Ben je benieuwd naar welke activiteiten wij voor jouw groep kunnen organiseren? Kijk dan eens bij ons overzicht van activiteiten voor scholen. Je ziet aan de linker kant een filter waar je de groepen kan selecteren.

Maakt de identiteit van de school uit voor wat er georganiseerd wordt?

Met elke school hebben we voorafgaand aan de activiteitendag of activiteitenperiode een voorgesprek. We komen graag langs, maar soms is het ook handiger om het telefonisch te doen. Beide kan. In het voorgesprek hebben we het vooral over het helder krijgen van de vraag en verwachtingen van de school. Dit is van belang om goed te omschrijven, zodat we onze workshopleiders zo volledig mogelijk informatie kunnen geven. Vragen als “wat ondernemen jullie al aan activiteiten op school?”, “hebben jullie eerdere met externe partners samengewerkt en zijn er dingen die jullie bevielen of juist niet?” en “zijn er bijzonderheden waar we rekening mee moeten houden, zoals de identiteit van de school?” komen aan de orde in het voorgesprek. Ook de identiteit van de school en de onderwijsmethode die jullie hanteren en volgen komen aan de orde. Alle informatie verwerken wij in de briefing voor de workshopleider, zodat hij/zij voorbereid op school komt.

Kunnen activiteiten aansluiten bij de projectperiode van school?

Aansluiten bij activiteiten van de basisschool is van groot belang voor het succes van de workshopdag of activiteitendag op school. Leerlingen zijn vaak al langer bezig met een thema of project en de activiteiten die wij op de basisschool komen organiseren vormen daar meestal een mooie afsluiter of start van. Voor het aansluiten bij de activiteiten de school zelf, vragen we meestal om een aantal opdrachten of lessen die jullie zelf met de leerlingen doen. We sturen die door naar onze workshopleiders en zij passen hun workshop of activiteit daarop aan. Dat kan soms zijn door andere afbeeldingen te gebruiken of door bijvoorbeeld aan te sluiten bij een verhaal. Ook kan het een techniek zijn, zoals 3D printen, die we behandelen. Goede voorbeelden van activiteiten die we vaak aanpassen aan de projectperiode van de school zijn de workshop Upcyclng, workshop Wondertrommel en workshop Textiel collage.

Wat moet ik als basisschool doen voor de organisatie van de activiteiten?

Wij ontzorgen de school! We kunnen vrijwel de gehele organisatie uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat een dag goed aansluit bij de verwachtingen van de school. We zorgen voor afstemming met de workshopleiders en dat ze allemaal weten waar ze moeten zijn en bij wie ze zich moeten melden. Als er een grote activiteitendag is, dan is een van de workshopleiders ook coördinator, dus dan vangt hij/zij alle andere workshopleiders op. Daarnaast regelen wij ook alle bijzondere materialen voor de workshops. Maar wat moet je als school dan wel regelen? Vaak beperkt het zich tot het regelen van geschikt lokalen, maar soms moet er ook plastic worden ingezameld. Wat je moet regelen staat helder omschreven in het draaiboek die je ruim van te voren van ons krijgt. Heb je daarna nog vragen, dan zijn we altijd bereikbaar om je te woord te staan.

Wat is het verschil tussen een gewone activiteit en een activiteitendag op school?

Een activiteitendag is vaak een themadag waarop verschillende workshops binnen een thema worden gecombineerd. Leerlingen volgen dan meestal twee of drie verschillende workshops, zodat ze kunnen proeven aan de verschillende technieken. Voor de activiteitendag maken wij alle indelingen en planningen, dus je hoeft niet zelf alle groepen te verdelen. Ook krijg je van ons een helder draaiboek met daarin alles wat wij regelen voor de workshops en wat de school moet regelen. Heb je speciale wensen, bijvoorbeeld dat de themadag afgesloten wordt met een presentatie? Dat kan altijd! We gaan graag in gesprek en passen de dag volledig aan, aan jouw wensen.