Show menu

Activiteitendag op school

Activiteiten techniek school 2

Organiseren jullie ook grote activiteitendagen op scholen?

Ja zeker, we kunnen een hele activiteitendag voor school samenstellen met techniek workshops. Voor elke groep hebben we verschillende workshops en activiteiten, zodat er een divers programma kan worden opgesteld. Dit alles in nauw overleg met de school. Wij leveren altijd maatwerk! Voorafgaand aan elke activiteitendag komen we langs op school om alle verwachtingen en wensen te bespreken. Wil je bijvoorbeeld een activiteitendag voor de hele basisschool, dan komt er veel organisatie bij kijken. Wij doen dit vrijwel volledig, maar het is wel goed om door te nemen wat wij niet kunnen organiseren. Hierdoor is het al vroeg bij jullie duidelijk wat er vanuit school voor de dag moet worden geregeld. Gelukkig beperkt zich dit meestal tot alleen lokalen. Als er nog meer geregeld moet worden, dan staat dat ook helder in het draaiboek dat je ruim van te voren krijgt.

Wat is het voordeel van een activiteitendag op school?

Een activiteitendag is een bundeling van allerlei verschillende workshops. Het geeft je de kans om je leerlingen met allerlei verschillende technieken te laten experimenteren en kennis te laten maken. Het leuke is dat je een activiteitendag ook nog kan afsluiten met een presentatie of expositie. Leerlingen laten dan aan bijvoorbeeld trotse ouders zien wat ze die dag allemaal hebben gedaan en gemaakt. Ook kunnen ze bij andere groepen kijken naar wat zij hebben gedaan. Leerzaam en leuk! Workshops die erg geschikt zijn voor een presentatie zijn onder andere de workshop Textiel Collage, de workshop Upcycling en de workshop Wondertrommel. Wil je de mogelijkheden doornemen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan een activiteitendag aansluiten op eerder gegeven techniek lessen op school?

Elke workshop en activiteit kunnen wij aanpassen aan de wensen van de school. We zorgen er zo voor dat we zo goed mogelijk aansluiten bij het lesprogramma dat de leerlingen al volgen. Dit zorgt voor een activiteitendag met de grootste beleving bij de leerlingen. En het is niet alleen voor de leerlingen leuker. Onze workshopleiders merken ook verschil, de leerlingen zijn namelijk meer betrokken bij wat ze gaan maken en doen. Kortom, het komt de kwaliteit van de activiteitendag op school alleen maar ten goede!