Show menu

Techniekactiviteiten voor de basisschool

10 workshops geselecteerd

Wat voor activiteiten voor school organiseert Nieuwe Makers?

Nieuwe makers heeft een divers aanbod aan techniekactiviteiten die we elke week uitbreiden. De activiteiten variëren van eenmalige workshops, tot lessenseries, dagprojecten en lesvervanging. De focus van activiteiten op school is de kennismaking met een techniek of creatief proces. Tijdens de activiteiten maken kinderen kennis met bijvoorbeeld het verwerken van Textiel in de workshop Textiel Collage. Of maken ze hun eigen animatiefilm in de workshop Wondertrommel.

Dagprojecten zijn bij ons vooral dagen waarbij verschillende workshops worden gecombineerd. Leerlingen maken zo kennis met allerlei verschillende technieken in één dag. Het gave van dagprojecten is dat er aan het einde ook een presentatie kan zijn. Trotse ouders kunnen kijken naar wat hun kinderen hebben gemaakt. En leerlingen kunnen ook bij elkaar de resultaten van de activiteiten zien. Leerzaam en leuk!

Grofweg is het verschil tussen een activiteit en dagproject dat bij een activiteit kennismaking, en dus het proces centraal staat. Bij dagprojecten wordt toegewerkt naar een product/presentatie.

Activiteit basisschool

Wat zijn interessante activiteiten voor groep 8?

Voor de oudste leerlingen op de basisschool hebben we een aantal complexere workshops ontwikkeld. Eén van deze workshops, is de workshop Interactief met Microbit. Tijdens deze activiteit gaan leerlingen hun eigen dobbelsteen programmeren met een Microbit. Als ze het snel onder de knie hebben, dan kunnen ze helemaal los gaan. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen lichtkrant programmeren, of een bibberspel. Leerlingen leren in deze workshop de basis van programmeren en leren hoe je programmeren creatief kan inzetten.

Met welke  technieken organiseren jullie activiteiten op de basisschool?

Nieuwe Makers organiseert activiteiten in met legio technieken. Van activiteiten rondom stroom tot activiteiten met film. En van beeldende activiteiten tot activiteiten waarbij programmeren centraal staat. Op onze pagina over activiteiten voor de basisschool kan je overzicht zien van alle disciplines die we aanbieden.