Show menu

Activiteiten voor kleuters

Activiteiten voor kleuters

Ben je kleuterjuf en op zoek naar leuke en geschikte activiteiten voor de onderbouw? Dan ben je bij ons aan het goede adres! De kleuters zijn vaak een wat lastigere doelgroep om goede workshops en projecten voor te vinden. Ze hebben veel energie, maar tegelijkertijd ook een korte concentratieboog. Wij hebben activiteiten op school voor kleuters die volledig passen bij de behoefte van deze jonge doelgroep. Workshops waarbij de kleuters hun energie kwijt kunnen en zichzelf kunnen zijn. Daarbij maken ze op een hele eenvoudige manier kennis met een bepaalde kunstdiscipline. We vinden het belangrijk om tijdens een workshop voor de onderbouw zo goed mogelijk bij de belevingswereld van kleuters aan te sluiten.

Activiteiten kleuters school

Workshops voor de onderbouw

Ons workshopaanbod voor de kleuters is erg breed. We hebben diverse soorten workshops waarin verschillende technieken aan de orde komen. Ze leren de basisbeginselen, maar nog veel belangrijker is het dat de kleuters echt plezier maken. Zo ontdekken ze hoe ze bijvoorbeeld zelf een film kunnen maken. Een mooie workshop voor de onderbouw is bijvoorbeeld de workshop Wondertrommel. Waarin ze een eigen animatiefilm maken. Of het Stroomlab, waarin ze met allerlei verschillende stroomgeleidende materialen gaan werken. Het plezier staat bij al deze workshops voorop. Er worden allerlei grappige en eenvoudige spelletjes gedaan, waardoor kleuters op een hele laagdrempelige manier kennismaken met kunst en techniek. Ook kunnen bovenstaande workshops worden afgesloten met een korte presentatie, zodat ouders kunnen kijken.

Interessante activiteiten voor kleuters

Voor kleuters hebben we nog meer workshops die zich focussen op bijvoorbeeld beeld en techniek. Zo hebben we de workshop Upcycling, waarbij kleuters van plastic afval nieuwe kunstwerken maken. Een experimenterende workshop waarin het vooral om het proces draait. Ze gaan werken met hard en zacht plastic, met gereedschap en met kleuren. Vaak werken we binnen deze workshop met een thema, bijvoorbeeld “monsters”. Deze activiteit is ook zeer geschikt om op het einde te presenteren aan de ouders!