Techlab - Het Duurzaamheidslab
In het Duurzaamheidslab staat het hergebruiken van materiaal centraal. De kinderen nemen oud speelgoed, plastic en textiel van huis mee en gooien dit in het lab op één hoop. Daar gaan we iets nieuws van maken! Met gereedschap demonteren de kinderen de spullen en ontdekken ze wat je met het materiaal kan. Een speelse manier om te leren over experimenteren!
Opbouw workshop
De leerlingen steken hun handen uit de mouwen en maken kennis met het thema duurzaamheid! Het hergebruiken van oude spullen staat centraal. De workshopleider bespreekt wat duurzaamheid is en laat voorbeelden zien van upcycling. Hierna gaan leerlingen in groepjes aan de slag met gereedschap. Ze mogen van alles uitproberen met het materiaal en groots gaan bouwen! De workshopleider begeleidt de leerlingen niet zozeer op hun eindresultaat, maar juist op het creatieve proces. Er is geen goed of fout bij experimenteren! Ze leren om ideeën om te zetten in actie. Aan het einde van de workshop worden alle gemaakte werken bekeken. De workshopleider zal de makers vragen wat er uit hun materiaalonderzoek is gekomen.
Leerdoelen
- Leerlingen leren hun creativiteit te gebruiken en anders naar materialen te kijken.
- Leerlingen leren om mogelijkheden te bedenken door het bewerken van materiaal, en hoe ze die vormgeven.
- Leerlingen worden op een speelse manier bewust gemaakt van het plastic afvalprobleem en leren over duurzaamheid en hergebruik.
- De leerlingen laten ontdekken en experimenteren, zonder de druk van een concreet eindresultaat. Dit is een procesgerichte workshop.
Workshopkosten
Onze prijzen bestaan uit twee onderdelen:
- De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
- De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
Doelgroep
De workshop is geschikt voor:
- Groep 1 t/m 8