Workshop Luchtfotografie

Workshop Luchtfotografie

Tijdens deze workshop maken basisschoolleerlingen een eigen vliegend object(drone). Ze gaan het object daadwerkelijk proberen te laten vliegen met behulp van helium ballonnen. Een lokaal vol prachtige persoonlijke vliegende objecten en een mooie luchtfoto van de school zijn het resultaat!

Inhoud

We starten met een korte introductie. Hoe werkt luchtfotografie? En hoe kan je dat zelf maken? Ook leren ze over zwaartekracht. Na deze korte theoretische, maar interactieve, start gaan de leerlingen al gauw zelf aan de slag met het maken van een eigen (fantasie)object. Hoe zou jouw perfect vliegend object eruit zien en wat moet hij allemaal kunnen? Hij hoeft niet te kunnen vliegen, maar je kan het wel proberen!

Er is ruimte om van alles te ontdekken en te experimenteren met materialen. Er wordt veelal gewerkt met afval en plastic dat door de leerlingen zelf is verzameld. Een sterk staaltje upcycling! Door middel van een helium ballon wordt geprobeerd om de objecten omhoog te laten gaan. Veelal zijn de prachtige creaties van de leerlingen te zwaar; maar dat geeft helemaal niets, met een beetje fantasie zie je jouw creatie zo rondvliegen!

Vervolgens gaan de leerlingen gezamenlijk naar buiten. Daar wordt de school vastgelegd vanuit de lucht! Ofwel met een fantasie object van (een van de) leerlingen, ofwel door een object van de workshopdocent. De leerlingen maken kennis met het ‘vogelperspectief’ en ontdekken hoe een vogel hun basisschool ziet vanuit de lucht. De luchtfoto van de school mogen de leerlingen houden. Een workshop vol samenwerking en ontdekkingen, waar de leerlingen positief op terug zullen kijken!

Leerdoelen

 • Leerlingen leren over de werking van drones.
 • Leerlingen leren van simpele materialen een manueel werkende drone te maken.
 • Leerlingen krijgen inzicht in de mogelijkheden van luchtfotografie.
 • Er wordt inzicht verkregen in de basistechnieken van fotografie.
 • Leerlingen leren hoe het veranderen van invalshoek effect heeft op ( fotografisch ) beeld.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit twee onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.

Doelgroep

De workshop is geschikt voor:

 • Groep 5/6
 • Groep 7/8

  Meer informatie aanvragen