Workshop Wiggle bots

Workshop Wiggle bots

Bzzzzz… Pas op! Daar komt een wiggle bot over de tafel gewriemeld! Een wiggle bot is een mechanisch of elektronisch aangestuurd bewegend robotje, gemaakt van alledaagse gebruiksvoorwerpen. De leerlingen gaan zelfstandig zo’n wiggle bot maken! Duurzaamheid, mechanica en elektronica inzetten voor een zelfontworpen kunstobject is uitdagend en zet de leerling aan tot ‘outside the box’ denken.

Inhoud

Tijdens deze workshop gaan leerlingen spelenderwijs, onderzoekend en experimenterend leren hoe elektronica en mechanica werken. De expert begeleidt de leerlingen bij hun ontdekkingsreis en begint met een online voorbeeldvideo ter inspiratie. Daarna mogen de kinderen zelf aan het werk: ze gaan een echte kleine robot maken!

Het is de bedoeling dat ze experimenteren en ervaren hoe het is om van ‘niets’ iets te maken. Deze workshop zorgt voor veel plezier in de klas door de gekke combinaties van spullen die op een andere manier gebruikt worden. De uitdaging is dat de robot daadwerkelijk kan bewegen. Wij verzorgen hiervoor uiteraard alle benodigde elektrotechniek. De moeilijkheidsgraad van de workshop wordt aangepast aan het niveau van de kinderen. Onderbouwleerlingen krijgen meer begeleiding en bovenbouwleerlingen gaan meer zelfstandig aan het werk. Aan het eind van de workshop is het tijd voor een evaluatie. Vonden de leerlingen de workshop leerzaam? Wat hebben zij geleerd? En wat zouden robots kunnen betekenen voor de toekomst?

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe en met welk materiaal je zelf een robotje kunt bouwen.
  • Er wordt inzicht verkregen in het basisprincipe van robotica.
  • Er wordt een koppeling gemaakt tussen het maken van een (kunst)object en het gebruik van elektronica.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit twee onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.

Doelgroep

De workshop is geschikt voor:

  • Groep 3/4
  • Groep 5/6
  • Groep 7/8

    Meer informatie aanvragen