Show menu

Workshops voor de bovenbouw

Zijn er techniekworkshops voor de bovenbouw?

Bovenbouw leerlingen dagen we graag uit. Met bijvoorbeeld de workshop Luchtfotografie of de workshop Interactief met Microbit streven we ernaar ze een techniek te leren die ze op allerlei andere momenten creatief kunnen inzetten. In de workshop Interactieve Wearable leren we de bovenbouw leerlingen bijvoorbeeld hoe je kleding kan verrijken met sensoren. Je kan bijvoorbeeld een GPS inbouwen in de portemonnee of een lichtsensor in je pet. We laten ze kennismaken met de techniek en dagen ze uit om de grenzen van de techniek op te zoeken. Dit doen we altijd actief en creatief. In onze workshops voor de bovenbouw zijn leerlingen altijd zelf aan het maken. We laten ze dus niet alleen nadenken over techniek, maar het ook ervaren.

Workshops kunst techniek bovenbouw

Hoe weet ik welke workshop bij mijn bovenbouw groep past?

Als je nog niet weet welke workshop geschikt is voor jouw bovenbouw groep, dan is het vaak verstandig om een gesprek in te plannen. We maken het vaak mee dat leerkrachten niet zo goed weten wat leerlingen al kunnen en wat groep achters inspireert. Leerkrachten hebben wel een idee, maar nog geen concreet beeld erbij. Vanuit Nieuwe Makers voeren we veel gesprekken met scholen over wat de interesses van hun leerlingen zijn. We denken dat we daar dus een aardig beeld van hebben. We kunnen jou dus ook helpen met de organisatie van workshops voor jouw bovenbouw leerlingen. Door vooraf het gesprek te hebben sluiten we zo nauw mogelijk aan bij je leerlingen en jouw verwachtingen.

Wij hebben veel bovenbouw groepen, kunnen jullie voor elke groep iets anders organiseren rondom techniek?

Ja, dat is zeker geen probleem! We hebben veel verschillende workshops. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de ene bovenbouw groep bijvoorbeeld een workshop Microbit krijgt, een andere volgt het Kinetische Lab en weer een andere groep de workshop Virtual Reality.